Снимка ВМРО-ВарнаЩе търся възможности да помогна на хората от културната сфера,

...
Снимка ВМРО-ВарнаЩе търся възможности да помогна на хората от културната сфера,
Коментари Харесай

Ернестина Шинова, ВМРО-Варна: Ще работя в подкрепа за пострадали от пандемията в сферата на културата във Варна

Снимка ВМРО-Варна

Ще търся благоприятни условия да оказа помощ на хората от културната сфера, потърпевши заради пандемията. Аз съм част от този отрасъл и съм наясно какви загуби понасят свободните актьори и всички, които се занимават с просвета в тези времена.

Това сподели актрисата Ернестина Шинова, която е претендент за народен представител от от гражданската квота в листата на Вътрешна македонска революционна организация - Разузнавателна служба на ФРГ във Варна.

Днес тя се срещна с представители на самостоятелния културен бранш в града.  Има стратегии по Фонд " Култура ", както и доста благоприятни условия по европейски стратегии, по които да се финансират бъдещи планове, за компаниите и организациите, които търпят загуби сега.  

Искаме да понижат наемите на пространствата, които към този момент година не използваме, само че сумите вървят,  показа по време на срещата Владимир Янев, притежател на частният спектакъл " Българан " в морския град.

Вече 12 месеца не работим, само че няма по какъв начин да продължим, в случай че не получим някаква помощ от страната. Работещите в частния културен бранш сме рискови за банковите институции и не можем да употребяваме и безлихвените кредити, обещани от страната. Такива ни бяха  отказани, разноските вървят, а даже и на 30% публиката не се връща в салоните от боязън.Това ни обрича на крах, безапелационни бяха хората от сектора. Нужна е дейна политика в поддръжка на бранша, и то освен държавния, категорична беше Шинова.  

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР